Uutiset

Pakkasesta MATKAlta paahtavaan helteeseen

Johan oli reissu! Suomen talvikelit tarjosivat kunniakseni koko messuviikon ajan "pahintaan".

Johan oli reissu! Suomen talvikelit tarjosivat kunniakseni koko messuviikon ajan "pahintaan". Vimmatun viiman ja jäätävän vesi-lumisateen puhaltaessa vaakasuoraan kasvoille -20 asteessa pinnistelin jään päällä lilluvassa lumimössössä Helsingin katuja tapaamisesta toiseen, ihan kuin paikalliset. Yritin ajatella tämän sään minulle tarjoamaa eksotiikkaa ja nautin Kati-serkkuni ja Ninni-ystäväni minulle kutomien lapasten ja myssyn lämmöstä. Siskoni ostamat salmiakit antoivat sisua kävelyyn. Innostuinpa jopa haikkaamaan Kampista aina Hermanniin, pysähtyen tosin 10 minuutin välein jossain kaupassa, kahvilassa tai Hakaniemen hallissa. Huh mikä hullu draivi. Onneksi se meni ohi seuraavina päivinä ja käytin jopa julkisia.
Kotona Montefeltrossa oli samaan aikaan t-paitakeli ja mieheni lähetti "piristäviä kuvia" kissoistamme auringon alla. Outoa sekin, koska yleensä tähän aikaan meilläkin tulee lunta jopa metrin verran, vaikka se tosin sulaa parissa viikossa pois, päivälämpötilan ollessa plussan puolella. 
Montefeltrosta lähettämämme viinit, salamit, juustot ja muut ihanat tryffelilevitteet menivät kuin kuumille kiville eri ryhmätapaamisissa. Tarjoilin kotiseutuni makuja, tuoksuja ja kerroin lomamahdollisuuksista. 
Oli upea kohdata jo tuntemiani asiakkaita, matkanjärjestäjiä ja solmia uusia tuttavuuksia. Kesälle on siis tulossa taas porukkaa ja saan organisoida ja opastaa kotiseudullamme suomalaisia. Ihanaa! 
Tapaamiset uutisoimme ihan livenä suorana lähetyksenä kanavallamme Televalleys, joka kertoo keski-Italian laaksoista. Silmäpussini kuvissa ovat suoraan verrannolliset matkan vauhtiin. Meinasin jo heti ensimmäisenä päivänä Pasilan asemalla liukastua jäisellä luiskulla, kun vetelin trolleytä liian innokkaasti junaan juostessani. Siinä olisi kivasti lentäneet makkarat ja juustot esitteineen pitkin laituria. Jäätynyttä tryffelisalamia tarjolla!
Ensimmäinen aamu alkaa ja olin juuri kokeillut uutta ihanaa raideratikka nro 15. Olo oli kuin turistilla. Onnellisen orpo.
Vuosaaren metroasemalla oli vastassa ihana Annikki, Montefeltron patikointiryhmän asiakas, josta tuli ystävä. Näin tapahtuu usein, che bello! Hän tarjoitui Vuosaaren paikallisoppaaksi, saattaen Virpin aamuhämärässä turvallisesti kilometrin pituisen matkan Atten luo K-kaupan Aurinkolahteen. Voi, ja maragiini, miten tunsin itseni joka paikassa hemmotelluksi.  Kauppias ja ystäväni Atte on Montefeltron fani eli hän on ollut monta kertaa luonamme lomailemassa jopa henkilökuntansa kanssa. Attella on myös Rastilan K-kauppa, käykääpä tervehtimässä.
 Telkussa pyöri videot seudultamme ja herkut menivät kauppaan tulevien asiakkaiden suihin hetkessä. Atten pizzaiolon juuri aamulla leipoma lämmin yrttipatonki kruunasi kaiken. Kiitos, kun sain olla juuri Runebergin-ja laskiaisleivosten hyllyjen vieressä koko päivän. Arvatkaa, mitä söin lounaaksi? Niitä. Ja vielä lihapasteijan sen päälle. Väärässä järjestyksessä, mutta lomalla ei ole niin väliä, eihän?!          Va bene tutto. Kaikki käy.
  
Nämä iloiset naiset saapuivat lunta uhmaten lämmittelemään Sariannan (oik.) Vantaan Villaan ja nauru ja juttu kuplivat. Vino rosso o bianco oli kysymys.  Vastaus oli: tutti e due, grazie. Molempia oli maistettava. Tässä on tulevia Montefeltron lomailijoita: kulinaarimatkat viinitiloineen, haikkaus, kulttuuri, kokkausworkshopit, historia, shoppaus ja pienten kylien koluaminen tällä ei-massaturismiseudulla on mieleen. Tervetuloa tytöt tryffelimetsiin kävelemään ja kirmailemaan unikkopelloilla tai keräämään laventelia! Käydään myös vesiputouksilla virkistäytymässä. Joogalomat yhdistettynä kaikkeen edelläolevaan ovat omiaan tälle seudulle . Rauha vallitsee, tähtitaivas ja linnunrata komeilevat pään päällä, kaskaat soittavat ja tulikärpäset tanssivat Montefeltron yössä, luonnon sopivasti ympäröimänä. Polski ihanassa Gufon www.cadelgufo.fi  privaattiuima-altaassasi tai tule vuoristohotelliin matkatoimistojen pakettimatkoille Virpi oppaana. On tilaa olla ja hengittää, ilman ruuhkia. Tällaista tunnelmaa ei löydy joka puolelta Italiaa. 
Kysy Virpiltä pienryhmille suunnattuja eri teemoisia lomia tai tule perheen/ystäväsi kanssa viettämään tavallisesta poikkeava loma. Kerron vaihtoehdoista.  Tässä koosteita workshopeista, kiertomatkoista ja kesän sekä syksyn jo valmiista paketeista kuvin, videoin ja tekstein: www.italianvalleys.com 
MATKA-Messuilla väkisinkin väsähtää,  kun ravaa koko hallin yli 100 näytteilleasettajaa läpi. Tämä kiikkutuoli, "sdraio", olisi unelma Altopoggion lomavieraille puutarhaan. Oli ihan pakko kokeilla. Hyvä kun pääsin siitä ylös, oli niin comodo, mukava! Made in Finland, niinkuin minäkin mutta kotiin Pennabilliin oli kiva taas tulla. Odotan teitä täällä ja kiitos kaikille unohtumattomasta viikostani pääkaupunkiseudulla!  Ensi kerralla suuntana Turku ja Tampere. Kuka haluaisi minut sinne suunnalle kertomaan Montefeltrosta? Kirjoita ja ehdota....