Taide

Art Tours

Monta kaunista muistoa ja tulevina vuosina toivottavasti lisää ”taiteilijoiden kirjoa” kanssani Montefeltron maisemissa.

Osan taitelijoista olen löytänyt MATKA-messuilta, osan etsimällä kuin ”taidetryffelikoira”, osa on löytänyt minut…voi kiitos kaikki ihanat taitelijamme, jotka ovat jättäneet pensseleidensä ja kyniensä luovat jäljet seuduillemme. Tervetuloa uudeellen!


Jokainen etsii omat luovat paikkansa, vaikka olemmekin yhdessä tutustumassa eri maisemiin. 
Petrella Guidin histroriallisella amfiteatterilla juhlanäyttely viikon töistä ja Johanna Oras antaa rakentavia ohjeita
Virpi ja Johanna (oik.) Mona Lisan taustamaisemaa ihailemassa
Johanna Oras kertoo värien käytöstä tryffelikylän St. Agata Feltrian linnanpihalla. Voin taata, ettei opetus mennyt linnanpihalla sijaitsevaan "kankkulan kaivoon", vaan lopputulos oli kaikilla upea.
Näitä kylttejä seuraten Pennabillissä pääsee nk. Renessanssiajan näköalaparvekkeelle, jolta avautuu sama näkymä kuin miten Leonardo da Vinci sen maalasi Mona Lisan taustamaisemaan.
Käymissämme paikoissa ei ole muita turisteja. Kuvassa illallinen entisen munkkiluostarin sisäpihalla; upea ravintola Marchen lähikunnassa Frontinossa. Saimme paikalle myös entisen suurlähettiläs Heikki Hannikaisen illallistamaan kanssamme.
Pizzerian omistaja Sandro Pennabillissä näytti ylpeänä, miten hän tekee pizzat. Reijo Oras oli melkein "Laulun partaalla" katsoessaan tätä herkullista pizza-näytelmää. 
Ah, mikä tuoksu! Rosmariinia päälle.
Ahkera-Liisamme, kuten häntä leikkisästi nimitin, katsoo ylös Bascion tornille. Jokainen tekee oman näkemyksensä, kukin taitojensa mukaan, ketään ei hoputeta tai häiritä.  Joukossa on aina jo valmiita taiteilijoita ja aivan aloittelijoita. 
Tynnyreissä on taikaa!
Asiaan kuuluu, että käymme myös tutustumassa pieniin viinitiloihin. On mukava kunnella perhevetoisten yritysten kertomuksia viinin teosta ja sitten maistella niitä.
Kempaksen Lasse Raumalta selittää ja näyttää perspektiivistä.
Merellisiä näkymiä. Tee omat jälkesi hiekkaan ja paperille.
Adrianmeren ranta vetää puoleensa vaikka syksylläkin. Tilaa olla ja mennä. Joku kävi jopa uimassa.
Lassen ryhmä oli luomistauolla Maria Rosan terassilla, pastaruoat ovat jumalaisen hyviä. Ei jumalattoman, sillä kirkko on aivan vieressä. Ja anteeksi, siunatun hyvät viinit kaiken päälle! Don voi istua seuraanne, jos satutte sinne sunnuntaisin. Hän osaa arvostaa hyvää ruokaa. 
Madonna Petrella Guidin kirkon seinässä kertoo tarinansa.
Altopoggion viljapelto taustalla ja pienimuotoinen taidenäyttely Helsingistä tulleiden kolmen tytön tekemänä. Paikalliset kutsuttiin mukaan ja osa osti jopa taidetta koteihinsa!
Kaksi Tuulaa ja Kristiina toivat väriä alueellemme viikon ajan.
Altopoggion taideleirin voit itsekin järjestää omien ystävien kanssa, tule mukaan ja maalaa sielusi kyllyydestä ilman opettajia!
Iltapäivän tunnelmaa kattojen yllä, maalaten ja nauttien Montefeltron maisemasta ja rauhasta
Silmät ja sielu auki Montefeltrossa! Tervetuloa erilaiseen Italiaan.