Ulkoilu

Montefeltron maut mukana matkassa

Italia on makuaarteiden ehtymätön kätkö

Talven taittaa kivasti odotus tulla synnyimaahan Suomeen. Turismin huippukohtaamis-häppeninki on jokavuotiset maailman turismin MATKA-messut Helsingissä. Taskussani on oheisena muitakin mukavia markkinointitapahtumia, joita olen suunnitellut pidettäväksi eri teemoilla yhdistyksiin ja kerhoihin jo lokakuusta lähtien. Messukeskuksessa olen tällä kertaa vain torstaina 18.1 asiakaspäivillä.  Nuuhkin uusia tuulia, tuon ideoita jo tuntemilleni ja tuleville potentiaalisille matkanjärjestäjille ja tapaan uusia yhteistyökumppaneita. Messuilla on aina mukava tunnelma, joka edistää suhteiden luomista ja kauppaa, puolin ja toisin. Maailma on suuri mutta pieni. Joskus me itse luomme sen liian pieneksi. 

Italiassa on helpompi asua, kun  päässä on riittävästi ideoita. Sitä vaikuttaa itsekin jotenkin täysijärkisemmältä, ja sopeutuu italialaisten kirjavaan joukkoon paremmin. Miettikää maailman neroja ja kulttuurihenkilöitä: italialaiset sukunimet vilistävät silmien edessä. Tasapäisyys ei ole tämän maan makuun. Il mondo è bello perché è vario! 
Makuja on kirjaimellisesti monia, ruokakulttuurissakin. Näitä on ilo esitellä ja edustaa; Da Vinci tai Italian keittiön isä, Pellegrino Artusi eivät toivottavasti panisi pahakseen yksipuolisesti päättämääni heidän edustamistaan.
Montefeltro on täysin erilainen lomakohde massaturismipaikoista, jotka ovat kuitenkin lähellä haluttaessa, vaikkapa päiväretkinä.
Keski-Italiasta Apenniinelta löytyy täysin erilaisia maisemia pienellä etäisyydellä. Sanoisin, että tämä on elämys myös heille, jotka ovat jo kolunneet klassiset paikat ja suuremmat kaupungit. Täältä bongaat aitoa maaseutua, ruuhkatonta ja kiireetöntä menoa neljän (Toscana, Emilia-Romagna, Marche ja Umbria) läänin rajalla: mahdollisuudet ovat rajattomat ruoka-ja viinikulttuurissa, historian pyöriessä ympärilläsi kuten suloiset kissat  kylien kaduilla. Pääset myös haluttaessa helposti liikkumaan joka puolelle Italiaa ”napakohdastamme”, vihreästä Italian sydämestä.Italian oppii nopeasti, koska paikalliset eivät useinkaan osaa tarpeeksi Englantia, tai eivat "uskalla" sitä puhua. 
Voitte tulla maistijaisiin Helsinkiin: tarjoan Montefeltron seudun tuotteita Vuosaaren Aurinkolahden K-Markettissa (Leikosaarentie 48). Kerron samalla upeasta seudustamme. Tervetuloa perjantaina 19.1 tervehtimään ja halaamaan (klo 10-18.00 ja kurkkaa tiskin alle, jos en enää pysy jaloillani kaikissa tapaamisissa juosseena, lumeen tottumattomana ”faccio doppia fatica” eli kaksinkertainen rehkiminen minulle).
Tule kyselemään ja kuuntelemaan, saat ideoita tulevaisuuden lomiin. Ihana kauppias Atte Paronen ja staff ovat myös innokkaita Montefeltron ystäviä ja voivat toimia ”todistajina”. A presto! Pikaisiin näkemisiin!