Tapahtumat

Hunajaa hengelle

luonnollisesti makeaa piristämään ja parantamaan kroppaa ja sielua

Jokasyksyiset Montebellon kukkulan hunajafestivaalit on ihan pakko kokea. Paikalliset pientuottajat esittelevät hunajaisia uutuuksiaan; eri makuyhdistelmiä ja tuotteita, ei pelkästään hunajaa. Hunaja kyllä kruunaa juustosiivun, vaikka alkupalana. "Miele per tutti, hunajaa kaikille!"


Marecchiajoen laaksossa, kivenheiton päässä Adrianmeren rannikolta, sijaitsee tuhatvuotinen linna luonnonkauniilla paikalla. Siitä nimi, "Montebello" eli kaunis vuori. Vasemmalla kuvassa näkyy Marecchiajoki ja joen vasemmalla puolella sijaitsevat Villa Verucchio sekä San Marino. Ylhäältä parkkipaikalta on järjestetty kunnan toimesta jopa ilmainen lyhyt bussikuljetus eli "navetta" viemään vierailijat linnalle keskustaan, tähän ihanaan syyskuun alun pieneen markkinatapahtumaan.
Herttainen hunajanvalmistaja kertoi, miten hän tekee tätä valuvaa kultaa. Voit tulla maistamaan propolia ja nuolemaan ulosvaluvia hunajatippoja lusikalla suoraan tämän myllyn hanan alta.  Strabuono! Mahtavan makuista!
Kennoihin jätetään keräysvaiheessa riittävästi hunajaa myös mehiläisille. Hehän ovat tehneet sen suurimman työn. "Evviva gli api", eläköön mehiläiset! Perheet tuovat myös pikkuväkeään tänne tutustumaan lopputuotteeseen ja näin hekin oppivat koko "ketjun".
Valitse makusi mukainen hunaja ja pane elämä MAKEAKSI! Käytän usein hunajaa leivonnassa, sokerin sijasta. Hinnat ovat täällä juuri passelit, näin sivuhuomautuksena.
Esitä kysymyksiäsi hunaja-ekspertille. Mukavaa yhdessäoloa ja tunnelmaa, kauniissa maisemassa, hunajaisen luennon kera.