Lifestyle

Taideretriitit

Ihanteellista olisi jäädä pidemmäksikin aikaa luomaan Montefeltroon; tämän mahdollistaa taideretriitti


Bascion tornille olen järjestänyt jo useamman kerran taidenäyttelyitä ja tällä kertaa paikalle tuli Eyenga Bokomba Minneapoliksesta, ihan Amerikoista asti, kuvitelkaa! Sitä ennen tässä tornin alla olivat häärineet mm. Leonardo da Vinci ja Giotto. Ei mikään hassumpi paikka luoda, siis.
Eyenga oli Altopoggion asunnoissa ja pyykin sijasta hän ripusteli taidettaan kuivamaan eri nurkkiin. Ah, mitkä värielämykset. 
Väriherneen nurkalla: Eyenga jätti opettajan uransa ja antautui täysin modernille taiteelle. Harvardin kasvatti on hurahtanut Italian maisemiin.
Suloinen Eyenga ja musiikin maailma värein! Hän maalaa myös silkille, luoden mm. huiveja.
Bascion 800 vuotta vanha torni on nähnyt sitä sun tätä, mutta eipä koskaan amerikkalaista luomassa modermia taidetta juurellaan.

Tuulen viemää! 
Suomalainen naiskolmikko hääräsi pari viikkoa taitelemassa maisemissamme! Lopputulos oli upea. 
Taiteelliset Ladyt Laventelin terassilla!
Montefeltron luonto innoittaa ja säväyttää
Tuulan tukka lentää Altopoggion kesässä. Touko kuvaa ja tästä jää upeat matkamuistot mieleen! Loppunäyttelyyn tuli paikallisia ja hauskaa oli. Juttu lensi ja tarjolla oli pikkupurtavaa ja juotavaa.
Väriherne on paikallinen pensaskasvi, jota ei tarvitse koskaan kastella. Se on luonnollinen hajuvesi. Ah, mikä tuoksu pihassa sen kukkinta-aikaan kesä-heinäkuussa.
Kivi on täkäläisissä taloissa ollut,  ja on edelleenkin rakennusmateriaalina.
Altopoggion pelloilla kasvaa vehnää.
Taiteellinen kolmiapila: Tuula, Kristiina ja Tuula. Kiitos kun tulitte tuomaan Suomesta meille lisää värejä !!