Kylät

Sansepolcro

Sansepolcron kaupunki Toscanassa

Samasta auringosta kuin Virpi, nautti tässä viereisellä kujalla syntynyt Piero della Francesca. Vieraile hänen kodissaan ja ihaile kaupunginmuseossa Pieron taidetta.   
Rauhallinen, keskisuuri Toscanan kaupunki, missä ei ole koskaan ruuhkaa. Voit kulkea vapaasti, kaupunki on tuhatvuotisten muurien ympäröimä, joten ei pääse edes eksymään vaikka kuinka yrittäisi! Pieniä kauppoja, baareja ja ravintoloita, missä pistäytyä. 

 


Suuri mies ja grande maestro, Piero di Benedetto de’ Franceschi, syntyi pienessä toskanalaisessa kaupungissa nimeltä Sansepolcro yli 600 vuotta sitten, meille tuntemattomana päivänä ja vuonna. Ainoastaaan hänen kuolinvuosi ja -päivä on tiedossa: Amerikka löydettiin samana päivänä kuin Piero poistui Sansepolcrosta, hänkin uuteen maailmaan; 12 lokakuuta 1492 rakkassa synnyinkaupungissaan, joka näkyy usein hänen maalauksiensa taustamaisemissa.
Pieron synnyinkodin edessä on tämä kaunis puisto, käy tervehtimässä Pieron monumenttia.

Antiikkiliikkeitä ja puusepän taitoija Sansepolcrossa. Tässä kaupungissa harrastetaan myös pitsinnypläystä. 
Kaupunginmuseo ja myös kaunis Apteekkimuseo ovat lähekkäinPiero maalasi Kristuksen ylösnousemuksen kotikaupungissaan vuonna 1460. Sitä voi ihailla takana olevassa kaupunginmuseossa.
Punaisia tiilikattoja ja tunnelmaa Tiberjoen laaksossa; vuorien toisella puolella on Marecchiajoen laakso.