Ulkoilmamaalausloma Johannan ja Virpin matkassa 4-10 syyskuuta. Tule mukaan vaikka olisit aivan vasta-alkaja tai jo taituri. Kukkulat, meri, Ravennan Bysantti ja Montefeltron Renessanssi kuiskailevat korvaasi. Opi italiaa ja syö perinneherkkuja seurassamme

Poseerausheti maalauksen ohessa vuoden 2021 maalauslomalta. Taustamaisema on Montefeltrosta ja maalauksesta ”Herttua Federico da Montefeltron ja Battista Sforzan diptyykki” (Piero della Francesca, vuosi n. 1474, Uffizin Galleria, Firenze)

Miksi et pakkaisi guassivärejä laukkuun pitkittäen kesää Montefeltron syksyisessä syyskuun lämmössä? Johanna Oras Akatemian aurinkoinen matkaseura ja upeiden maisemien kehystämä keski-Italian ulkoilmamaalauslomaviikko toteutetaan taas syyskuun lämpöisissä väreissä. Sinun ei tarvitse huolehtia matkassamme, paikallisoppaanne Virpi pitää tästä huolen 🙂 ja Italian tunnelma rentouttaa mielen.

Sant´Agata Feltrian yli tuhatvuotisen linnan pihalla nautinnollinen maalausaamupäivä (syyskuun loppu 2021)

Johanna Oras, kurssin vetäjä, on äidillisen suloisella ohjauksellaan apuna maalauksen kaikissa vaiheissa ja hänellä on yksilöllinen ote opetukseen. Kysy neuvoa; saat ideoita ja täsmennystä positiivisessa ilmapiirissä. Luomme guassivärein ulkoilmassa, missä myös opetus tapahtuu. Tilaa olla ja hengittää puhdasta ilmaa. Sielulle uusia kokemuksia kaikkien aistien kautta! Joka päivä uusi maalauspaikka ja maisemat.

Ravennan mosaiikit ja bysantin taide, Montefeltron renessanssiajan huuma Leonardon ja Piero della Francescan maisemissa, Adrianmeren pienen kalastajakaupungin ranta. Hyvät viinit sekä perinneruoat siivittävät loman kulinaarista puolta. Virpi opettaa puhekielen italiaa eli näin saat myös napattua hyödyllisiä lauseita lomillesi korvan taakse ja kielen päälle, kirjaimellisesti! Auringossa rentoutumista ja shoppailua unohtamatta. Ah, mikä unelma.

Jokaisella on oma näkemys, tausta ja kokemukset. Kaikkia kunnioitetaan ja tuetaan. Siete tutti bravissimi!

Syksyn matkamme suuntautuu mystiseen Montefeltroon, mikä oli renessanssiajan kehto maailmanlaajuisesti. Alue on vähemmän tunnettu suurelle yleisölle ja siksi niin mielenkiintoinen. Täällä kukoistivat taide ja kulttuuri ja koko Eurooppa sai niistä potkua. Renessanssiajan kuuluisimmat taiteilijat, mestarit ja mesenaatit kuten Piero della Francesca, Leonardo da Vinci, Dante Alighieri, Francesco di Giorgio Martini sekä Urbinon herttua Federico da Montefeltro olivat näillä seuduilla edesauttaen taiteen ja kirjallisuuden sekä arkkitehtuurin luomista uuteen uraan ja sen vyörymistä koko maailman ihailtavaksi.

Enogastronomia on Italiassa tärkeä osa jokapäiväistä elämää ja saammekin nauttia reilusta perinteisestä, puhtaasta ruoasta ja viineistä. Tämä kehystää nautinnollisen taideviikon.

Olemme tehneet ohjelmaan aikaa ”italialaisittain”-viipyen kauemmin paikoissa. Siitä löytyy myös vapaa-aikaa. Ryhmäkokomme on pieni. Tämä ei ole massaturismimatka. Näin takaamme yksilöllisen opetuksen ja liikumme helposti ja turvallisesti.

Tästä se alkaa, puhtaalta pohjalta. Rohkeasti mukaan kaiken tasoiset maalauksen ystävät, myös vasta-alkajat.

Uutuutena on lomamaalausviikon majoituspaikka. Emme ole hotellissa vaan suomalaisomisteisessa, upeassa perinteisessä maalaishuvilassa keskellä Pennabillin luontoa. Näkymä kukkulalle saa jo heti aamusta hyvälle mielelle! Keskusta on vain 3 km päässä:

Ca del Gufossa on upea ulkouima-allas yksinomaan teidän käytössänne!

https://italianvalleys.com/ca-del-gufo

Ravenna on nähtävä ainakin kerran…
Pennabillin pieni kunta Montefeltossa ja Mona-Lisan maalauksen taustamaisemaa. Dalai Laman lahjoittamat rauhan kellot Virpin kotikunnassa.

Osta vain omat lentolippusi Bolognaan ja me huolehdimme lopusta.

Tanti abbracci, nähdään pian, Johanna ja Virpi

Lue esite suoraan netistä päiväkohtaisen ohjelman kera :

http://www.italianvalleys.com/WorkshopsAndRetreats/johanna-oras-akatemia-art-workshop

tai kysy Virpiltä : v[email protected] tai whatsappaa minulle: +39 333 11 34 190