Haikkaile ja käppäile rentoutuen luonnon rytmiin

Koittakaa kestää suomalaisia Peppi Pitkätossu-sukkiani

Yllä video, josta saatte hieman kuvaa Montefeltron luonnosta, mutta mielestäni tästäkään ei saa sitä oikeaa kuvaa, sillä paikanpäällä on vielä kauniimpaa! Majoitusmahdollisuuksia on monia: hotelleista loma-asuntoihin ja maalaishuvilaan. Tuo oma pieni porukkasi tai isompikin, niin ehdotan sopivaa majoitusta.

Varteenotettava uutuus: kurkkaa ”Pöllon talo” tästä: /italianvalleys.com/ca-del-gufo

Eräoppaamme Simona vasemmalla ja ihana Jouni Parkkalin porukka Liikuntamatkat Oy https://www.liikuntamatkat.fi
Niittykukat toivottavat katsojansa tervetulleiksi; taustalla Sasso Simone ja Simoncello upeine lättäpääkivineen odottaen valloittajaansa 1200 m korkeudella
Aamukävelyllä Umbrian viinitilan omistajan Paolan johdolla; saimme kuulla tilan historiasta, kasveista ja eläimistä sekä alueen etruskilöydöistä. Kaiken kukkuraksi näimme omin silmin, mistä kerätään viinitilan kukat heidän tekemäänsä Giniin, jota saimme maistaa brunssi-viinimaistelun päätteeksi.
Montefeltron luonto on monimuotoinen ja harvinaisia kukkalajeja on upea bongata kävelyn lomassa (mm. liljat, sahrami, orkideat)
Marecchiajoki saa alkunsa ”Alpe della Luna” nimisessä vuoristossa n. 1000 metrin korkeudella, laskien itään Adrianmereen noin 70 km:n matkan
Italiaa halkoi idästä länteen tässä kohtaa toisessa maailmansodassa saksalaisten rakentama nk. Goottinen linja ja sen historiasta voi lukea infotauluista metsäreittienkin varrella Montefeltrossa ja kiittää siitä, että saamme olla rauhallisessa luonnossa eikä kyttäämässä jossain poterossa.

Täällä oli kovat taistelut liittoutuneiden edetessä Etelä-Italiasta ja saksalaisten vetäytyessä pohjoista kohti. Goottista linjaa ”Linea Gotica” ei saatu koskaan täysin valmiiksi, onneksi.

Täällä voi kävellä rauhassa ja hengittää puhdasta ilmaa. On tilaa olla ja mennä. Joku haukka tai lehmä voi ihmetellä meitä kaksijalkaisia.

Varjoa kävelijälle tuovat seudun monet tammet; tällä on Euroopan laajimpiin kuuluva yksittäinen tammilehto, joka ulottuu kolmeen lääniin: Emilia-Romagna, Marche ja Toscana
Keksin mukavia taukopaikkoja, paikalliset asukkaat tuntien. He kertovat samalla tarinoitaan. Virkistävä viini, virvokkeet ja piirakka auttavat jaksamaan taas reitillä. Ca´Fanchi Pennabillissä ja sen hyvä hengetär Guerrino-herra juttelee suomalaisten kanssa ja paikallisoppaanne Virpi kääntää (Eskon porukka), eräopas Carlo myös kuvassa
Riminin Suomi-seura tuli mukaani vappukävelyllle Sasso Simonen luonnonpuistoon; taatusti erilainen kokemus tallustajilleen! Välillä tuntuu, kuin kävelisi kuun pinnalla. Tämän jälkeen sitten suoraan ravintolaan nauttimaan olosta. Tervetuloa leppoisaan Montefeltroon eri reiteille. Kysy ja kirjoita [email protected] ja
tsekkaa: /italianvalleys.com/Itineraries