Nadjan Linkedin- kontakti Nappasi

On antoisaa elää Covidin jälkimainingeilla; virtuaaliset yhteydet ja uudet kontaktimahdollisuudet suihkivat ja sykkivät kuin kesäiset tulikärpäset Montefeltron kesäillassa. Harmittelin, että turismiin liittyvät messut jäävät TAAS pois, mutta Helsingistä tuli kirjekyyhky Nadja, joka viestitteli minulle Linkedinin ja Facen kautta samalla nopeudella kuin edellä mainitsemani valon ja varjon ilopilkut.

Etruskiaikainen Pennabilli hurmaa levollisuudellaan. Täällä kohtaa rentoutuneita kissoja kujilla, ei stressaantuneita turistimassoja

Sain suunnitella uudenlaisen tourin Nadjan pyynnöstä näille harvaan asutuille, mutta aivan Jumalaisen kauniille seudullemme, historialliseeen Montefeltroon keski-Italiaan. Dante jo kirjoitti 800 vuotta sitten seutumme asukkaista ja luonnosta ja vaellellen ja pysähdellen pitkiäkin aikoja täällä matkallaan Ravennaan ja ispiroituen JUMALAISESTI tästä seudusta. Mikset sinäkin siis?

Meistä ei ole vielä yhteistä kuvaa, mutta on aikaa sen nappaamiseen. Nadja toimistolla Etelä-Satamassa Helsingissä. Nadja on valmistunut Porvoon matkailu-ammattiopistosta matkailun ohjelmapalvelutuottajaksi.

Traveller Oy on Helsingin keskustassa, käy vaikka moikkaamassa ja vie terveisiä nauravan suloiselle Nadjalle. Traveller Oy toimii vuodesta 1993, ensi vuonna siis tulee 30v täyteen, aivan kuin minun asuinvuosilleni Italiaan. Taas on yhdistävä lanka Nadjan ja minun välillä.

Nadja kertoo: ”olemme erikoistuneet tuottamaan yksilöllisiä, erilaisia ja niin sanottuja once in a lifetime-tyylisiä matkoja. Tunnetuksi olemme tulleet Trans-Siperian junamatkoista, koko Aasian kattavista matkailupalveluista, sekä eksoottisimpienkin kohteiden viisumipalveluistamme.” Eli, hyppää junaan jos mieli tekee itään päin. Itse aion kyllä tuon tourin varata kunhan tästä kerkeän…mutta sillä aikaa häärään täällä kotiseuduillani ja odotan teitä vierailemaan vaikka tämän kivan suunnittelemamme viikon tiimoilta:

KOE KOLME LÄÄNIÄ SAMALLA LOMALLA: Emilia- Romagna, Toscana ja Umbria.

Tässä ote parin päivän viikon kestävästä ohjelmasta ja klikkaa tästä, niin pääset Travellerin sivuille lukemaan sen kokonaisuudessaan: Ajankohta on syyskuussa: 01-07.09.2022

Viimeinen ilmoittautumispäivä on vasta 30.06.2022

https://traveller.fi/tuote/matka-italiaan-kaukana-massaturismilta/

Kopioi se, jos ylläoleva ei toimisi suoraan! Ohessa ote parin päivän ohjelmasta tuomaan ideaa:

Päivä 3 Kokopäiväretki Umbrian viinitilalle ja Toscanan Anghiari

Kokopäiväretki Umbrian viinitila ja Toscanan Anghiari viinien maistelu ja brunch viinitilalla. Kävelemme viinitilalla sommelier- Rossanan opastuksella, korkealla Val Tiberinan laaksossa upeissa maisemissa ja tutustumme viinitilan pieneen, moderniin canttinaan sekä kuulemme infoa viininviljelyksestä. Maistelemme tilan neljää korkealaatuista viiniä ja sympaattinen sommelier- Ross kertoo niistä ja tarjoaa meille suolaista syötävää viinien maistelun ohessa. Myytävänä paikallisia artisaanielintarvikkeita mukaan Suomeen ostettavaksi. Näkymä on henkeäsalpaavan kaunis Tiberjoen laaksoon. Viinipullojen postitus Suomeen mahdollista. Kaupunkikierros Sansepolcron muurien ympäröimään kaupunkiin Toscanassa. Halukkaille tutustuminen hurmaavaan Apteekkimuseoon; luonnon yrteistä tehtyjä tuotteita ja shoppailua sen lukuisissa kaupoissa. Sansepolcrossa syntyi 1400- luvun kuuluisa taidemaalari Piero della Francesca. Siellä harrastetaan myös pitsinnypläystä ja kirkkoja tässä 10 tuhannen asukkaan kaupungissa on jopa 29 kpl sisältäen upeaa kirkkokuvataidetta 1300- luvulta lähtien–niihin on vapaa pääsy.
Tilausbussimme vie meidät viereiseen Anghiarin kukkuakylään, josta Leonardo da Vinci maalasi kuuluisan frescon ”Anghiarin taistelu”. Siellä on roomalaisten ajan viinimuseo ja lukuisia pieniä kauppoja, enoteekkejä ja ravintoloita tutkittavaksi. Kuljetus hotellille n. 18.00. Maukas perinteinen illallinen hotellilla, (juomavesi, jälkiruoka ja kahvi sisältyvät aina hotelliaterioihin, viinit maksetaaan erikseen ja valikoima on runsas). (A,L,I)

La Palerna-viinitilalla Umbriassa kutkuttelemme haju-ja makunystyröitä. Ah, mitkä aidot maut, eikä mistään makkaratehtaista! Silmä siintää viinitilan kukkulalta alas Tiberjoen laaksoon…täydellinen rentoutuminen!

Päivä 4 Kokopäiväretki Toscanan pieneen kyläyhteisöön

Buffet- aamiainen hotellilla ja lähtö tilausbussillamme kokopäiväretkelle klo 10.00 Toscanan pieneen kyläyhteisöön. Espressokahvi ja aperitiivi ulkoilmakioskilla, jonka vieressä olevassa 1000- luvun kirkossa on Giotton koulukunnan risti 1200-luvulta. Meitä opastaa kylän hengetär, kioskin omistaja Maria Rosa. Voimme bongata villielämiä, täällä ei asu enää ketään ja laakson rauha ja luonnon kauneus ympäröivät. Tilausbussikuljetus 8 km päähän ja lounas kauniissa luonnonpuiston alueella olevassa ravintolassa: tämä on todellinen kotiruoka- elämys Toscanan viineineen. Luomua ja lähiruokaa monine kattauksineen. Viini, kahvi sekä jälkiruoka kuuluvat hintaan.
Täydellinen makunautinto historiallisessa paikassa. Virpi opastaa ravintolassa ja kertoo paikallisista herkuista ja niiden valmistamisesta. Voitte kurkistaa keittiöön ja tervehtiä Lory- kokkirouvaa. Tapaatte lomallanne aitoja, paikallisia ihmisiä heidän koti- ja työympäristössään.
Jatkamme tilausbussillamme renessanssiajan kehtoon Pennabilliin. Tämä 3000 asukkaan kylä on rauhallinen ja peräisin etruskiajalta.
Kierrämme katsomassa Pennabillin unohdettujen hedelmien puutarhan, hylättyjen madonnien nurkkauksen, soitamme Dalai Laman lahjoittamia rauhan kelloja sen kukkulalla 650 m korkeudessa ja katsomme Leonardo da Vincin Mona Lisa maalauksen taustamaisemaa livenä! Keskustan kotijäätelöbaarin Cecilia- omistaja,  joka on lähes 80 v, tekee uskollisesti jäätelöä tuoreista sesonkiraaka- aineksista. Esim. viikunajäätelö on mahtavan makuista. Piipahdamme myös Pennabillin kauniissa teatteri Vittoriassa sisällä ja varakunnanjohtaja rouva Giuliana tulee meitä opastamaan. Voimme keskustella hänen kanssaan italiaksi!
Pizzaillallinen Pennabillin parhaassa pizzeria Villa Amarcordissa kruunaa päivän. Pizzeria sijaitsee panoraamarinteellä ja sen ulko- uima- allasalueella. GIROPIZZA eli erityyppisiä pizzoja jokaisen makuun joista valita. Viinit ja vesi sisältyvät ateriaan. Kuvassa omistaja Sandro näyttää miten tehdään aito pizza! Tämä on herkullisen hauska kokemus. Taustalla San Leo ja arkkitehti Francesco di Giorgio Martinin taidonnäyte 1400- luvulta; sen linna.(A,L,I)

Petrella Guidin kaunis kukkula ja näkymä Pennabilliin, renessanssiajan ulkoilmaparvekepaikka, maalaushistoriallisesti tärkeä kohta. Tästä on Piero della Francesca maalannut taustamaiseman ”Kristuksen kastajaiset” tauluun n. 650 vuotta sitten (National Gallery, Lontoo)

Mysteerinen Montefeltro Mona Lisan maisemissa kaukana massaturismilta. Historiaa, kulttuuria, perinteistä ruokaa ja laatuviinejä positiivisessa seurassa. Tapaatte lomallanne aitoja, paikallisia ihmisiä heidän koti- ja työympäristössään.

Bevenuto näille erilaisille, pienryhmille tarkoitetuille elämysmatkoille suoraan keski-Italian sydämeen, aitojen, sydämellisten italialaisten jokapäiväisen elämänrytmiin mukaan. Kirjoita Virpille tai Nadjalle. Vastaamme mielellämme.

[email protected] tai [email protected] (Nadja)