Francescon kitarat ja Stingin salaisuus paljastuvat…

Monet ovat kuulleet, että Sting omistaa talon Toscanassa, mutta vain harvat tietävät, että puuseppämme Francesco Venturi pykää upeasointisia kitaroita mahoganista, vaahterasta ja valkokuusesta jo toista vuosikymmentä pienessä Badia Tedaldan kylässä Toscanassa ”in the middle of nowhere”. Lähdin haastattelemaan Francescoa (”frantsesko” lausuen sen suurin piirtein italialaisittain) eräänä kuumana kesäiltapäivänä. Unohdin siinä hössäkässä kammata hiuksenikin…scusate ja anteeksi!

Franci, kutsun häntä tällä lempinimellä, on vähän suomalaisen oloinen mies, ei puhu liikoja ja keskittyy hommiinsa tehden ne aina tarkkaan ja harkitusti, parhaan kykynsä mukaan. Ei kerskaile, ei liioittele ja ”sta nel suo” niin kuin Italiassa sanotaan tarkoittaen, että ”keskittyy omiin töihinsä eikä pistä nenäänsä muiden juttuihin”. Rauhallinen ja päättäväinen.

Siksi ajattelinkin tehdä hänen puolestaan vähän mainosta, koska hän on mielestäni siihen liian ”modesto” eli vaatimaton ja todellakin ansainnut markkinointiavun. Ei hänellä tosin paljon ylimääräistä aikaa olekaan, iso paja on yksin Francin hoidossa ja asiakkaat ovat monesti pitkänkin matkan päässä, joten pakuautolla ei hurauta aivan hetkessä työmaalle. Hän ei siis tee pelkästään normipuusepän hommia, vaan katsokaas tältä videolta, mitä muuta kuuluu hänen työpajastaan luonnon keskeltä :

May be an image of one or more people, people playing musical instruments, guitar and indoor
Saul Fucili kokeilemassa kitaroiden sointia Pennabillin teatterissa

Hyvää videon katselu- ja kuunteluhetkeä ja Franci toivottaa teidät tervetulleeksi työpajaansa kurkkaamaan paikan päälle ja miksei jopa ostamaan kitaroita! Sovitaan aika yhdessä ja neuvon reitin, no problem. Francesco Venturi Chitarre | Facebook

Ps. hyppää videon loppuun, jos aikasi on kortilla, näin kuulet sulosointuja Saulin soittamana. Saul on poikamme Diegon Italian kielen opettajia Pennabillin yläkoulusta. Autamme toisiamme läänistä riippumatta näillä harvaan asutuilla seuduillamme, jotta kaikki kitaran kielet pääsisivät kuuluviin yhtä kirkkaina. Grazie ja kiitos ajastanne!