Joulu on taas, joulu on taas…kohta !

Italiaksi joulu on ”Natale” ja ruokapuoli on tärkeä osa jo sen suunnittelussa ja joulun vietossa läheisten kanssa. Tilaa JOULUHERKKUKORI ajoissa Toscanan ja Umbrian mauin. Älä stressaa liikaa keittiössä; apua tuovat joulukuun pippaloihin tai joulupyhien ruokapöytään Ross ja Virpi helpoin ohjein ja uusin aromein. Olemme miettineet kaikki maut yhteen sopiviksi, viinejä myöten. Korista on myös alkoholiton versio. Kaikki artisaanituotteita, pientuotantoa ja maut vievät sinut mukanaan ihanaan Italiaan.

Sydämellä valmistettu JOULUherkkukori tuomaan Italian makuja ja tuoksuja joulukuuhun!

Tilaathan korin 25.11 mennessä, grazie mille. Näin toimitus on ajoissa perillä ja voit nauttia sen sisällön jo esim. pikkujouluissa ystävien kesken.

Ruoat säilyvät avattuinakin, joten kaikkea ei tarvitse maistella samana päivänä. Voit myös jakaa pakettisi ystävien kesken ja kutsua heidät mukaan Zoomiin, no problem, tai ostaa lisätuotteita jos esim. haluat eri määrän jotain tuotetta tai jättää paketista viinit pois ja tilata vaikkapa pientilan marjamehuja alkoholin tilalle. Italialaisen metsän maut ovat hieman erilaisia.

Jos kerkeät osallistumaan pirtsakkaan JOULUZOOMIIMME niin klikkaa sinulle lähettämäämme zoom-linkkiä ja ollan linjoilla LA 11.12 klo 18.00 Suomen aikaa livenä Altopoggion Laventeli-asunnon keittiön joulutunnelmista. Ross-sommelier ja Virpi infoavat tuotteiden sisällöistä tarkemmin kuten myös helpoista ja nopeista ruoka-ohjeista sekä jouluherkkukorissa olevien viinien parhaista yhdistelmistä. Vastaamme auliisti kysymyksiinne. Tunnelma on jouluinen ja kerromme, miten seudullamme juhlistetaan joulua.

Ruokapaketin hinta on 180 eur ja saat seuraavan sisällön:

Jouluinen herkkukori sisältää 10 laatutuotetta ja saapuu luotettavalla kuriirilähetyksellä suoraan kotiovellesi ennen ZOOMIA. Kaikki ovat pientuotantoa, artisaanituotteita joita et löydä suurista kaupoista Italiassakaan. Hintaan sisältyy alv ja kuriirikuljetus ja tämä on sen sisältö:

  • rommikastanjat Arezzosta, Catenaian vuoristoseudulta Toscanasta, käsin kerätty ja paahdettu perinteiseen tapaan tammipuun avotulessa. Lasipurkki, 320 gr. Tästä ei ruoan päälle otettu pieni ”rommishortie” parane. Säilyy hyvin avattunakin (sis. kokonaisia kastanjoita rommissa. Vanilja, neilikka ja kaneli mausteina paikallisen joulutradition mukaan
  • kaksi kertaa keski-Italian parhaan lampaanjuustopalkinnon ”Coccolo” voittanut pecorinojuustokiekko n. 500 grammaa (käsin tehty, pakettu tyhjiöpussiin), rajoitettu tuotanto ja koko pieni kiekko on pöydän kaunis koristus sekä tuoksu. Kuori oliiviöljystä. Ei lisäaineita, vain lähilampaanmaitoa. Kypsytysaika n.4 kk. Yksi Italian parhaimmista lajissaan.
  • tryffeliaromit pääsevät leijumaan kotiisi Citta´ di Castellon kaupungista Perugiasta Carnaroli –tryffelirisoton kera. Sopii lounaaksi tai illaliseksi. Jouluun kuuluu riisi ja syksyn tryffelimaku (pussi, n. 250 g), nyt on tryffeliaika
  • lasipurkki 200 g nettopaino ”joulun kerjäläisen hillo” syksyisin mauin Badia Tedaldan pienestä kylästä Arezzosta, metsäiseltä vuoristotilalta Luisella-rouvan käsin tekemänä. Juuston päälle tai ruokien kyytipoikana.

Tämän hillon syntymästä ja traditioista on kaunis joulutarina, jonka kerron teille zoomissa:

  • maukas salame ”cacciatorino” eli leikkaa siivuja huikopalaksi. Tehty ainaostaan Toscanassa syntyneistä ja kasvaneista possuista. Sopivan pehmeää perheen pienimmillekin suille. Ota kuori ensin pois. Paino n. 350-400g, käsin valmistettuja, häviää hetkessä napaan!
  • kaupan päälle lahjoitamme pienen Luisella-rouvan metsäisiä makuja (hillo tai hyytelö) sisältävän lasipurkin, yllätysmaku! Toscanan pientilan käsintehty tuote
  • linssipussi eli lenticchie; nämä eivät voi puuttua joulu-tai uuden vuoden pöydästä sillä täällä uskotaan linssien tuovan RAHAA eli niitä pitää popsia ainakin lusikallinen hyvää onnea tuomaan ennen kuin vuosi vaihtuu! Vanhat uskomukset kunniaan ja terveydellehän tämä on mannaa. 500g pussi pieneltä San Sepolcron kaupungin tuottajalta Toscanasta, luomua. Säilyy vuoden.
  • PANETTONE eli joulun ykkösherkku Italian joulupöydässä. Niitä on monen makuisia, mutta tämä panettone tulee pikkuleipomosta, missä niitä tehdään käsin ja hyväksi todetulla perinteisellä reseptillä; maku on pussin avattuasi Italian jouluinen. Valkosuklaa ja päärynät sen sisällä tuovat upean säväyksen ja tämä nautitaan kuohuvan Palernan ”Nudon” kanssa! Wau mikä yhdistelmä. Tällä panettonella ei ole mitään tekemistä tehdastuotteisten kanssa. Top-laatu. Pehmeä unelma, säilyy 3 kk avaamattomassa pussissa. Avattuna häviää mitä luultavimmin kolmessa minuutissa…:-)
  • Kaksi Umbrian La Palerna-viinitilan TOP-viiniä (kysy minulta viinikorttia): täyteläisen punainen Cospaia 1441 (0.75 cl pullo) vuosikerta 2016/2017, ei 2015 kuten videossa mainitsin erheellisesti
Image result for cospaia 1441 la palerna
Cospaian avaus on aina juhlaa! Relax hermoille ja makuaisteille.
  • Todelliseen juhlaan ja vaativaan makuun kupliva NUDO di Palerna eli ”Palernan alaston” kuohuva VSQ Brut valkoviini. Vuosien työn jälkeen Pinot Noir muunnettiin klassisin menetelmin halutusti korkealaatuiseksi kuplivaksi. Vuosikerta 2017. Tämä on La Palerna-viinitilan menestystuote ja näin voi lopettaa kauniisti ja korkealla vuoden 2021 . Pullo 0.75 cl
Nudo eli paljas, kuten maa ja taivas sen tekivät, aidosti omana itsenään. Nudon saat kauniissa lahjapaketissa.

Lähetämme sähköpostilla tarkat tuoteselosteet niitä haluaville, kirjoita tilauksesi ja kerro (voit päättää aivan rauhassa) haluatko osallistua zoomiin :

 [email protected]  tai Whatsapp-viesti : +39 333 11 34190  (Virpi Virta) 

Tilaukseen tarvitsemme vain osoitteesi ja puh.numerosi kuriiria varten. Lasku tulee etukäteen sähköpostiisi (Valton Italia). Kiitos ja grazie!

Varaa omat viinilasit ja korkinavaaja ja joulujuhla voi alkaa!

Italiassa 28 vuotta asunut opas ja matkanjohtaja, Pennabillin kunnanvaltuustossa ollut turismivastaava, allekirjoittanut Virpi, juontaa wine tastingin Rossin ohella suoraan Altopoggion loma-asunnoilta Toscanan ja Emilia-Romagnan rajalta ja kertoo samalla seudun joulun vietosta. Aikaa meillä on vain puolisen tuntia, mutta tunnelma on sitäkin lämpöisempi ja rento!

Ajankohta JOULU-ZOOM lauantaina 11.12.2021 (Suomen aikaa):  klo 18.00-18.30 

Tutti insieme, kaikki yhdessä toivottamaan jouluiloa sydämiin ja tonttulakit päähän

Cin-cin, lasit kilisemään kellojen tahtiin!

Catenaian vuorten kastanjametsissä on tunnelmaa syksyisessä sumussa ja kastanjoihin tulee mahtava maku yli 1000 metrin korkeudessa. Italian tonttu voi tuosta nurkan takaa kurkata….