Sysätään syksy käyntiin suussasulavin Italian ”sörsselein”syksyn herkkukorista

Italian ja Suomen syksyissä on makueroja. Sommelier Ross ja Altopoggion emäntä Virpi odottavat sinua syksyn ZOOMissa Toscanan ja Emilia-Romagnan rajalla 8.10. Saat etukäteen kuriirilla TOP 10 eli kymmenen herkun ”Syyskorin” kotiisi tarkkaan valitsemistamme uusista mauista. Syömme ne yhdessä 8.10 klo 18.00. Jos et pääse mukaan Zoomiin, niin haukkaa korin herkut omassa tai ystäviesi seurassa.

Pastaa, makkaraa, ihanat punaviinit ja pecorino-juustoa jne. jne. kymmenen tuotetta, tästä riittää isolle joukolle!
See the source image
Näillä aurinkoisilla rinteillä viini saa rypäleihinsä ainutlaatuisen maun ja lämpö välittyy suuhun asti!

Annamme ideoita uusista ruoka-ja viiniyhdistelmistä ja kivoja pikareseptejä, joihin korin tuotteet ovat ihanteellisia. Saat Italian aurinkoista energiaa tulevaan syksyyn. Livenä Toscanan rajalta, Umbrian ja Toscanan erilaisin mauin. Riittää, kun klikkaat ennen tapahtumaa lähettämäämme linkkiä ZOOM-istuntoon. Tule rohkeasti mukaan syömään ja juomaan kanssamme.

Ruokapaketin hinta ja sisältö:

Syyskori sisältää 10 laatutuotetta ja saapuu luotettavalla kuriirilähetyksellä suoraan kotiovellesi ennen ZOOMIA. Kaikki ovat pientuotantoa, artisaanituotteita joita et löydä kaupoista. Hintaan 155 eur (sis.alv ja kuriirikuljetus) voit herkutella nämä:

Syksyisin sävelin pieneltä vuoristotilalta Luisella-rouva tekee rakkaudella hilloja, vitamiinit talteen!
  • ”Formaggio pecorino” yli puoli vuotta kypsytetty lampaanmaitojuusto. Tyhjiöpakattu n. 300 gr lähetystä varten, säilyy hyvin avattunakin. Maku ei liian voimakas, hivelee kitalakea!
  • Toscanan possuista tehdyt makkarat (extra vergine oliiviöljyssä lasipurkkissa), säilyvät todella hyvin ja mauku on sanoinkuvaamattoman täyteläinen. 500 g iloa pöytään. Voit leikata siivuja alkupaloiksi tai huikopalaksi aamusta iltaan!
  • Ragu´ bianco di Grigio di Montemercole eli valmis jauhelihakastike (mukana myös vihanneksia) pieneltä Arezzon tilalta, jossa possut ovat ulkosalla ja juoksentelevat vapaasti; tämä vapaus maistuu lihassa
  • ”Sammakon suu”-muotoista pastaa paketti (durumvehnästä ja hitaasti pastaa kuivattaen), paketista riittää neljälle kunnon ateria
  • Valkoviinistä tehdyt pyöreät ja rapeat keksit eli tarallit- mummo Ledan pienestä leipomosta. Suussasulavan hyviä.
  • Arezzosta kajahtaa : suussasulava punasipulihillo/levite, jossa keskivahva peperoncino sekä hitusen mausteina kanelia, katajanmarjaa, hunajaa ja neilikkaa. 200g nettopaino. Tämä käy ruokien lisukkeeksi tai paahdetun leivän päälle sellaisenaan. Taivaallisen hyvää. Ilman lisäaineita. Ruokosokeri lisänä.
  • tryffelipure´ eli muusi jossa on jo tryffelit sisällä ja siihen lisätään vain kuuma vesi. Aromit pääsevät leijumaan kotonasi täältä Citta´ di Castellon kaupungista Perugiasta.
  • lasipurkki 40 g nettopaino ”kerjäläisen syyshillo” hedelmäisin mauin Badia Tedaldan pienestä kylästä Arezzosta, metsäiseltä vuoristotilalta Podere di nonni Luisella-rouvan tekemänä (kuva ylh.)

+Toscanan punaviini 14% vuosikerta 2014 ”Macchione” 0.75 cl eli luomuviini Arezzon kauniilta sypressien reunustamalta vuosikertaviinitilalta. Tämä täyteläisen tumma punainen on paras syysjuoma ruokapäytään.

Relais La Torre-historiallinen viinitila Arezzossa

+Umbrian punainen 12.5% vuosikerta 2018 ”Lumiera”/Syrah ​0.75cl, pieni hurmaava viintila “St.Andrean auringonkukat Perugiasta, kesän lämpö välittyy suuhun!

Lähetämme sähköpostilla tarkat tuoteselosteet niitä haluaville, kirjoita tilauksesi meille ja kerro (voit päättää aivan rauhassa) haluatko osallistua zoomiin : [email protected]   (Virpi Virta) Tilaukseen tarvitsemme vain osoitteesi ja puh.numerosi kuriiria varten.

Lasku tulee etukäteen sähköpostiisi (Valton Italia). Kiitos ja grazie!

Varaa vain omat viinilasit ja korkinavaaja ja syksyn juhla voi alkaa!

Huom. ruoat säilyvät avattuinakin, joten kaikkea ei tarvitse nauttia samana päivänä. Voit myös jakaa pakettisi ystävien kesken ja kutsua heitä mukaan Zoomiin, no problem tai ostaa lisätuotteita jos esim. haluat eri määrän jotain tuotetta.

Sprintti Ross antaa vinkkejä viineihin sopivista antipasto- ja ruokayhdistelmistä ja kertoo laatuviineistä, jotka tällä kertaa viinit ovat siis eri viinitilalta kuin edellisessä Kesän AperitiiviZoomissa.

Italiassa 28 vuotta asunut opas, Pennabillin kunnanvaltuuston turismivastaava, allekirjoittanut Virpi, juontaa wine tastingin Rossin ohella suoraan Altopoggion loma-asunnoilta Toscanan ja Emilia-Romagnan rajalta ja kertoo samalla seudun lomamahdollisuuksista. Aikaa meillä on vain puolisen tuntia, mutta tunnelma on sitäkin tiiviimmän rento ja aito.

Ajankohta Syksy-ZOOM perjantaina 8.10.2021 (Suomen aikaa):  klo 18.00-18.30 

Tutti insieme, kaikki yhdessä. Odotan viestiäsi, grazie : [email protected]

Tällaista makkaraa olisi Vaahteranmäen Eemeli syönyt vaikka navan pullolleen. Eikä mene pahaksi, vaikka söisi yhden kerrallaan silloin tällöin.