Herkkä tapaaminen Toscanassa 20:n vuoden tauon jälkeen!

Huumorilla, hymyllä sekä hyvällä tuulella varustettu äänitarkkailija, muusikkoystävämme sekä ravintoloitsija Massimo Poggioni eli ”MAX” oli Riminillä asuessamme työkuvioissa aina mukana. Muutettuamme Altopoggioon Max siirtyi Roomaan töihin ja hääräsi erityyppisissä ohjelmissa eetterissä Italian pääradiokanavilla sekä televisio-ohjelmissa.

Maxin Renegade ravintolan edessä, hyppää kyytiin ja ota kiva kuva! Puolen tunnin matka Sienasta.

Muutama vuosi sitten Maxi tuli järkiinsä 🙂 ja muutti takaisin synnyinkaupunkiinsa Torrita di Sienaan, kauniin Sienan kaupungin lähelle, avaten siellä hyvin menestyvän ravintolansa tyhjillään olevaan ex kangastehtaan varastoon. Max ja hänen elämänkumppaninsa Patrizia ovat uskomaton tehopari ja niin rakastuneita kuin vain yli 20 vuotta aina yhdessä ollut pariskunta voi olla. Nyt saimme tilaisuuden vihdoin tavata toisiamme ja ilo oli järjetön ja juteltavaa olisi ollut vaikka päiväkausiksi.

Maxilla on laaja repertuaari ja hän soittaa, mitä toivotte. Paikka oli edellisiltana aivan täynnä ja myös tanssilattia! Tästä ei tunnelma parane, Sienan kauniin, mutta voimia jaloista vievän kaupunkikierroksen jälkeen voi istua hyvän ruoan ääreen ja antaa hemmoitella itseäsi musiikin tahdissa ja Maxin ja Patrizian seurassa. Relax.

Silmissä on tähtinen pilke, kun he katsovat toisiinsa ja kertovat, että eivät vieläkään ole menneet naimisiin ..tästä teidän pitää tulla kuulemaan Maxin versio aivan paikan päälle, miten niissä häävalmisteluissa loppujen lopuksi kävi. Patrizia on myös pukusuunnittelija läheisessä vaatetehtaassa ja Maxin ravintolassa on kauniita vaatteita roikkumassa hengareissa, joita voi sovittaa ja ostaa! Eli jos ei ole tullut iltapukua mukaan tansseihin, niin siitä vaan puku seinältä päälle ja lattialle liehumaan. Vaatteet ovat korkealaatuisia ja Patrizia antaa hyvät alennukset. Mikä markkinoiti-idea: ruoka, musiikki ja vaatteet samalla kertaa.

Varasto tuli uuteen uskoon kun Max näppäränä nikkaroijana laittoi hihat heilumaan ystäviensä avulla. Koko piha uusittiin ja sisälle tuli ravintola moderneine keittiöneen vaikka mammat kokkaavat Patrizian avulla traditionaalisin reseptein ja isoäideiltä opituin taidoin.

Spritz- aperitiivin halusin kulauttaa ensimmäisenä, se viilentää kummasti oloa. Aperitiivissa on Aperol-likööriä, kuohuviiniä sekä Tonic-vettä ja appelsiinin siivu antamaan viimeisen silauksen. Sen jälkeen valitsin Pici eli paikallisen käsintehdyn paksun spaghetin villisika-tomaatti-jauhelihakastikkeella. Aivan taivaallista. Kastiketta keitellään muutama tunti joten maku on paratiisimaista. Kävin pyytämässä sitä suoraan keittiöstä myös kotiin vietäväksi ja sain sitä ison kulhon mukaani.

Poikamme Diego valitsi paikallisesta lihasta tehdyn 220 grammaisen Chianinalehmän hampurilaispihvin tuoreine vihanneksineen sen sisälle sekä viereisen pellon lohkoperunatyyppiset kuorineen friteeratut perunat. Ai miten hyviä, ihan vetivät Suomen potuille vertaa. Sienassa on sille ominaisen värinen hiekkainen kelta-oranssinen maaperä, tämän näkee jo Sienan rakennusten tiilien väristä. Sienan maaperän väri ja kattotiilet ovat väripaletissakin ”Sienan väri”-nimellä. Mieheni Daniele halusi maistaa basilika-buffalomozzarellapizzaa ja veimme häneltä monta siivua siitä pois, koska sen tuoksu oli niin houkutteleva ja maku ylitti odotuksemme. Pizzaa kohotetaan n. 40 tuntia…

Maxin ravintolan hinnat ovat edulliset ja paikka on todella siisti. Eriväriset lasit pöydässä tuovat iloista ilmettä ja heille ”ajautunut” söpö kissa makoili pihan nurkassa häiritsemättä asiakkaita. Kissa eli ”gatto” kuulemma tuli yksi päivä ovesta sisään ja marssi suoraan baarin puolelle odottaen selvästi ateriaa keittön puolelta eikä halunnut enää lähteä pois joten hyväsydämiset Patrizia ja Max adoptoivat sen. Hän viettää nyt kissanpäiviä maanpäällisessä ruokaparatiisissa. Tulkaa Maxin luo nauttimaan ja tuokaa hänelle terveiset Suomesta!

Altopoggiosta Torrita di Sienaan ajaa reilut kaksi tuntia. Ruoka on aivan superhyvää, pizzasta mahtaviin pihveihin ja kotonaleivottuihin Patrizian leivonnaisiin sekä käsin tehtyyn pastaan esim. villisikakastikkeen kera. Max laulaa ja säestää sekä tanssilava on sisällä ja toinen myös ulkona.