Reippaile luonnossa uusin Italian maisemin syyslomallasi; täällä kesä jatkuu pitkälle syksyyn

Kesä on Suomessa ihana ja monet eivät malta lähteä ulkomaille kotimaan kauneuden keskeltä, mutta Montefeltrossa kesä jatkuu vielä reippaasti lokakuulle. Ota esite käsiin ja katso Matkamielen tarjousta Italia – Montefeltro | Matkamieli ajalle (la-la) 09.10 – 16.10.2021. Täällä ei ole massaturismia eikä ruuhkaa teillä. Vapaus vallitsee!

Olen oppaananne patikointiviikolla rennossa seurassa tämän satumaisen kauniin historiallisen alueen hyvinvointiviikolla-mahtavien traditionaalisten ruokien ja viinien siivittämänä! Benvenuti, tervetuloa. Ota yhteyttä: i[email protected]
puh. 09 – 58 400 420 Esko

_DSC2210.jpg

Keskustasta lähtee suoraan patikointipolkuja ja meno on rentoa oppaan kera. Buona passeggiata! Opetellaan samalla kävellessämme vaikka Italian alkeita.

_DSC2234.jpg
falcon-hotel.jpeg

Hotel Falcon ★★★ herran kukkarossa ja omistajapojat Omar ja Claudio ovat henk.koht. teitä palvelemassa!

_DSC2586.jpg

Pennabillin etruskiaikaisessa kylässä asuu piispa, tämä on hänen asumustaan lähin kirkko ja näkymä alas Marecchiajoen laaksoon ja vastapäiseen St. Agatan kylään. Tältä paikalta maalasi Leonardo da Vinci kuuluisan Monna Lisa-taulun taustamaiseman.

Vuoristossa karja vaeltaa ulkosalla suurimman osan vuotta ja lihaan tulee se aito maku.

IMG_0156.jpg

Montefeltron alue on italialaista maaseutuidylliä kauneimmillaan. Uutena kohteenamme on viehättävä St. Agata Feltrian kylä, joka on kuuluisa tryffeleistään ja lokakuisista tryfflimarkkinoista. Italialaiseen tyyliin kylän keskellä on pieni aukio, ja sen ympärillä on muutama viehättävä kahvila ja ravintola sekä kauppoja. Kylästä löytyy myös posti, kioski, lihakauppa, elintarvikekauppa ja matkamuistokauppa. Torstaisin on maalaismarkkinat, jolloin paikalliset tuottajat levittäytyvät torille ja lähikujille kojuineen. Tarjolla on makkaroita, juustoja ja muita alueen herkkuja. Majapaikkamme on hyvätasoinen hotelli Falcon, joka sijaitsee kauniissa rinteessä kylän laidalla.

St. Agata Feltriasta käsin tutustumme patikoiden lähiympäristömme maisemiin, mielenkiintoisiin historiallisiin nähtävyyksiin, alueen viehättäviin kyliin ja samalla leppoisaan italialaiseen elämänmenoon. Olennainen osa sitä on maistuva italialainen ruoka ja viini.

_DSC2575.jpg
Pennabillin toripäivää ja Poldo-villisika toivottaa tervetulleeksi maistamaan salameja ja muita lihaherkkuja

Tämä kohde sopii leppoisasta patikoinnista pitäville.

Lähtö 2021 (la-la)

09.10 – 16.10

Hinta 1590,- / 8 päivää

Hintaan sisältyy: Lufthansan reittilennot, lentokenttäkuljetukset kohteessa, majoitus 2-hengen huoneessa, puolihoito, suomalaisen patikoivan matkanjohtajan sekä paikallisoppaan palvelut, opastetut patikointiretket viitenä päivänä, patikointiretkiin liittyvät kuljetukset

Lisämaksut: 1-h. huonelisä 190,-

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

Lufthansa
Helsinki – Frankfurt   07.00 – 08.40
Frankfurt – Bologna  12.45 – 14.05
Bologna – Frankfurt  14.45 – 16.15
Frankfurt – Helsinki  20.15 – 23.35

Hotellitiedot

Hotel Falcon ★★★

IMG_0077.jpg
Aina on aikaa napata kuva kukista…ketään ei jätetä joukosta.
sant-agata-feltria-osserva.jpg
Pyhän Agatan kylässä on mahtava yli 1000 vuotta vanha satujen linna Rocca Fregoso sekä nunnaluostareita. Inhimillisen kokoinen kylä. Linna sisällä on Svaroskikoristeinen käsin tehty Tuhkimo.-filmiin tehty kenkä (Ferragamo).

Tämän hetkisen tilanteen mukaan traditionaalinen Tryffelimarkkinat pidetään jokavuotisen aikataulun mukaan aina lokakuussa St. Agatan kylässä sunnuntaisin joten 10.10.2021 on iloista menoa kylän kaduilla; ruokaa ja paikallisia turnajaisia ja tapahtumia kaiken ikäisille. Protagonistina on itse tällä alueella kasvava kallisarvoinen valkoinen tryffeli, jota voi maistaa eri ruoissa ja ostaa mukaan tuliaisena eri tuotteissa. Tästä listätietoja tryffelimarkkinoista kylätoimikunnan sivuilta:

Fiera del Tartufo Bianco di Sant’Agata Feltria (prolocosantagatafeltria.com

_DSC2550.jpg
Pienet kirkot ja kappelit toivottavat hyvää kävelyonnea !
_DSC2522-2.jpg

St. Agata Feltrian Euroopan vanhimpiin kuuluva toimiva puulavasteinen teatteri ”Mariano” on vakkaripakkoja vierailullamme tähän yli tuhatvuotiseen kylään. Sen siniplyysiset aitiot palauttavat mielen 1700-luvulle…Marianin teatteria aloitettin rakentaa jo vuonna 1605 paikallisen hallitsija Orazio Fregoson toimesta. Täällä on esitetty mm. Verdin ”Rigoletto” Milanon La Scala- orkesterin johdolla. Mikä kunnia!

See the source image
panoramic-view-from-casa.jpg
Paikalliset hoitavat kauniisti puutarhansa ja osa näistä kivitaloista on jäänyt ”kesämökeiksi” asukkaiden lähdettyä suurkaupunkeihin työn perässä. Tänne jääneille ja turisteille on siis rauhaa olla ja tilaa hengittää.
falcon-hotel-1.jpeg
Hotellin vieressä on entinen munkkiluostari, joka on muunnettu upeaksi käsityöläismuseoksi. Vuorijono on Apenniineja kauneimmillaan: ei liian korkea vaan juuri sopivat korkeuserot ei-himourheilijoillekin. Kaikille tulee hyvä mieli jaksaessaan kulkea muiden mukana.
_DSC2236.jpg
Ciao! Olen Chianina-lehmä ja helttani on kuin hieno kaulahuivi. Lihani on erittäin arvostettua ja olen Toscanan rotulehmä. Tule juttelemaan!