Juhannuskori Italian kesäisistä mauista; jätä vene valkamaan ja istu valmiiseen pöytään, prego!

Nauti Italian Juhannus ja sen herkut turvallisuusvälein. Sommelier Ross ja Altopoggion Jussiemäntä Virpi odottavat sinua JUSSIZOOMissa Toscanan ja Emilia-Romagnan rajalla. Saat etukäteen kuriirilla ”Juhannuskorin” kotiisi tarkkaan valitsemistamme uusista herkuista. Syömme ne yhdessä 26.6. Valitse kahdesta ajankohdasta itsellesi sopivin. Jos et pääse mukaan Zoomiin, niin haukkaa korin herkut omassa seurassa. Annamme myös viini-ja ruokayhdistelmien vinkit.

JuhannusZOOM-paikkoja on rajoitetusti, benvenuto! Riittää kun klikkaat ennen tapahtumaa lähettämäämme linkkiä ZOOM-istuntoon. Tule rohkeasti mukaan syömään ja juomaan hyvässä seurassa 26.6 klo 16.00 tai klo 17.30.

Annamme ideoita uusista ruoka-ja viiniyhdistelmistä ja kivoja pikareseptejä, joita ”kalastella koristasi”. Helppoja ja ihanteellisia mökkeilyyn. Livenä Toscanan rajalta, Umbrian ja Toscanan erilaisilla mauilla.

Ruokapaketin hinta ja sisältö:

Juhannuskori tulee luotettavalla kuriirilähetyksellä (sisältyy hintaan) suoraan kotiovellesi ennen JUSSIZOOMIA sisältäen seuraavat laadukkaat kesätuotteet. Kaikki ovat pientuotantoa, artisaanituotteita joita et löydä kaupoista:

Kurpitsa-inkivääri ja limoncellolikööriyhdistelmä tässä hillossa on mahtavan makuinen juuston kera!

Hintaan: 145 eur (sis.alv) sisältyy kuriirikuljetuksen lisäksi :

  • ”Formaggio Grana bufalino”; 35 kuukautta kypsytetty puhvelin-ja lehmänmaitojuusto. Tyhjiöpakattu n. 300 gr lähetystä varten, säilyy hyvin avattunakin. Maku ei liian voimakas, hivelee kitalakea! Umbriasta.
  • Toscanan Anghiarista erinomainen extra vergine oliiviöljy; lasipullo 500ml säilyy vuoden verran (Faggeto)
  • PinsiCotte -tyhjiöpakattu focaccia/pizzatyyppinen leipä, joka lämmitetään grillissä tai uunissa (myös leivänpaahdin tai pannu käy). Sen päälle levitämme korin herkkuja. Taikinan kypsyminen&kohotus 48 tuntia.  Perugia, Umbertide
  • ”Brutti ma Buoni” eli käännettynä ”Rumia mutta hyviä”- mummo Ledan itse käsin leipomat pienen leipomon pähkinäiset pehmeät marenkikeksit. Ne sulavat suussa..
  • Oliivipatè levitteenä nettopaino 80 g netto mustia oliiveja  Citta´ di Castello, Perugia, ( Bianconi ) ihanteellinen pastan kastikkeena ja grillatun lihan tai leivän päällä
  • Valkoinen tryffeli&sienilevite nettopaino 80 g netto Citta´ di Castello, Perugia, taivaallisen hyvää pastan kastikkeena ja grillatun lihan tai leivän päällä
  • 3 pientä lasipurkkia 40 g netto Badia Tedaldan pienestä kylästä Arezzosta, metsäiseltä vuoristotilalta Podere di nonni Luisella-rouvan tekeminä:
    • Mansikka-balsamiviinietikkahillo
    • Seljankukkahyytelö
    • Keltakurpitsa-inkivääri-limoncelloliköörihillo

+Toscanan punaviini 14% vuosikerta 2016 ”Vino Tu”eli Sinä (Teroldego rypäle) 0.75cl

+Umbrian valkoviini 12.5% vuosikerta 2019 ”Vino Trian” (Malvasia, Sauvignon verde “Friulano”, Grechetto) ​0.75cl

(Viintila “St.Andrean auringonkukat/Perugia)

Lähetämme sähköpostilla tarkat tuoteselosteet niitä haluaville, kirjoita tilauksesi meille ja kerro haluatko osallistua zoomiin : [email protected]   (Virpi Virta)  

Tilaukseen tarvitsemme vain osoitteesi ja puh.numerosi kuriiria varten sekä kerrothan haluamasi ajankodan zoom-linkkiin, jos osallistut siihen. Lasku tulee etukäteen sähköpostiisi (Valton Italia). Kiitos ja grazie!

Varaa vain omat viinilasit, lautanen, juusto&leviteveitsi ja korkinavaaja ja juhla voi alkaa!

Huom. ruoat säilyvät avattuinakin, joten kaikkea ei tarvitse nauttia samana päivänä. Voit myös jakaa pakettisi ystävien kesken, no problem.

Sprintti Ross antaa vinkkejä viineihin sopivista antipasto- ja ruokayhdistelmistä ja kertoo laatuviineistä, jotka tällä kertaa viinit ovat siis eri viinitilalta kuin edellisessä VAPPUZoomissa.

Italiassa 28 vuotta asunut opas, Pennabillin kunnanvaltuuston turismivastaava, allekirjoittanut Virpi, juontaa wine tastingin Rossin ohella suoraan Altopoggion loma-asunnoilta Toscanan ja Emilia-Romagnan rajalta ja kertoo samalla seudun lomamahdollisuuksista. Aikaa meillä on vain puolisen tuntia, mutta tunnelma on sitäkin hauskempi.

Ajankohta Jussi-ZOOM 26.6.2021 (Suomen aikaa):  klo 16.00-16.30  tai     klo 17.30-18.00

Jätä vene valkamaan ja nostetaan Suomen ja Italian liput korkealle enogastronomian ja turismin uudelleen elpymiseen Covid-vuoden jälkeen! Tutti insieme, kaikki yhdessä.

Charlie-kissa ja Spilla toimivat assistentteina kuvauksissa!

Tervetuloa nostamaan malja Suomelle ja Italialle! Odotan viestiäsi: [email protected]