Marecchiajoen maisemat, lämpö ja pienet linnakylät

Keski-Italiasta löytää vielä seutuja, joilla luonto ja ihmiset pienissä linnakylissä elävät symbioosissa. Paikalliset italialaiset hymyilevät ystävällisesti ja joskus jopa hämillään, turisteihin tottumattomina, ja haluavat vaihtaa kuulumisia kanssasi, vaikka yhteistä kieltä ei aina olisikaan.

Petrella Guidin kylä on helmi. Tästä niityltä ovat vaeltaneet myös vandaalijoukot aikoja sitten…

Kaikki onnistuu, kaikki menee hyvin – va tutto bene vedrai- saat nähdä. Positiivisuus kuiskailee ja lomalla tulee hyvä olo. On tilaa olla ja hengittää; ei jonoja, ruuhkia tai ahdistavaa ”turistimeininkiä”.

Ei ole pelkoa Covidista, näillä harvaan asutuilla seuduilla se ei ole päässyt jylläämään, onneksi. Voit tallustaa peltojen reunaa, poiketa kastanjametsään, kävellä joen uomaa pyöreiden kivien päällä tutkaillen sen kirkasta vettä ja bongata vedenpinnassa lentäviä kauniita sudenkorentoja, kurkia, joutsenia ja vesilintuja tai pikkukaloja.

Maioletton valloitus suomalaisen ryhmän johdolla (MATKAMIELI Helsingistä, kiitos Esko&porukka)

Kukaan ei komentele tai aseta vapaudellesi liikaa rajoituksia. Tämä ei ole massaturismiseutua. Pienille, noin 20:n hengen ryhmille löytyy upeat mahdollisuudet liikkua ja nähdä- startaten urheilusta aina kulttuurijanoisille ja enogastromiasta kiinnostuinelle, sillä hyvä ruoka ja viinit ovat täällä ”henki ja veri”.

Hinnat ovat edulliset laatuun nähden, koska kaikki on suhteutettu paikallisten palkkatasoon ja vaativaan makuun ruoan suhteen, eikä turismista elantonsa saaville laumaturismipaikoissa.

Lähellä asuva iäkäs ystäväni neuvoo että tomaatti-jauhelihakastike on pantava jo aamulla kiehumaan jotta se olisi valmis illaksi…hänelle ei onnistu syöttämään mitään ”tunnin” kastikkeita. Valmistukseen on pantava aikaa, vaikka sitten 9 tuntiakin, ja myös iloista mieltä mukaan. Ehkäpä tämän takia hänen elinikänsä on korkea, ja ehkäpä myös tämänkin takia häntä hoitavat rouvat vaihtuvat niin usein…vaatimukset ovat mummolla liian korkealla. Tiedä häntä, kuka vetää pisimmän korren ajan mittaan? Perinteet, vai ”take away” muoviin pakatut lunchit.

Yhdistä samalle lomalle monipuolinen tarjonta sekä koe kolmen läänin ”tradizioni” eli perinteet ja maut viineineen erilaisessa, aidossa Italian luonnollisessa meiningissä.

Marecchiajoki yhdistää Emilia-Romagnan, Toscanan sekä kivenheiton päässä ovat Marche ja Umbria. Mikä MIX!

Ota yhteyttä niin kerron mielelläni lisää ja Carpe Diem kaikille!

Presalino-vesiputous, mistä löytyi jokirapuja. Tämän suihkun alla lähtee hartiakivut.