Idyllinen Toscanan Anghiari

Nämä paikat ovat yhtä kauniita, vaikkakin minikoossa, kuin esim. Firenze, mutta ah-niin paljon tuntemattomampia eli myös vähemmän ”tallattuja”, ruuhkattomia ja siten autenttisia vierailukohteita. Ei myöskään tule sitä tuskaa etteikö ehtisi nähdä koko paikkaa päiväretken merkeissä, kuten suurkaupungeissa juostessa monumentilta toiselle. Stressitöntä lomaa ja puhdasta ilmaa hengittää ympärilläsi. Kukaan ei töni, metelöi tai hoputa ja autot parkkeerataan keskustan ulkopuolelle.

Pienten italialaisten linnakylien kiireettömässä tahdissa-auringonkukkapellolta ylös ”centro storico” eli vanhaan keskustaan. Tulkaa kanssani löytöretkelle nykypäivään ja historiaan sekä kuuntelemaan kirkonkellojen kaikua sen kivisillä kujilla (klikkaa alla videosta).

Mahtava ruoka ja viinit ovat kunnia-asia ja baareihin on pakko pysähtyä tauolle joko jäätelön, pikkusuolaisen ja aperitiivin tai makeiden pasticcinien (leivonnaisten) seurassa.

Anghiarin idyllinen kaupunki on kuuluisa Leonardo da Vincin 1501 maalaamasta frescosta ”Anghiarin taistelu”. Tästä ja muustakin alhaalla olevassa videossa. Mukavia katseluhetkiä lämpimästä Toscanasta ja tervetuloa mukaani!
Ritarit ja sotilaat nostattivat tomupilviä ilmaan nyt auringonkukkia kasvavilla pelloilla vuonna 1440
Näkymä keskustasta alas Tiberjoen laaksoon. Tarkastamme aina bussin jarrut ennen tätä ”laskua”…:-)
Paikallinen baari ja kaunis seinätaulu
Mukaan voi lähteä tällainenkin historiallinen ”mekko”, vaikkapa ensi karnevaaleihin asuksi!
Haluaisitko tästä asunnon ? Mennään kysymään!