Kuka jo tuntee Piero della Francescan renessanssiajan taustamaisemat? Osa 4

Huippuhyvät hymyt huipulta! Tulkaa kaikki mukaan tunnelmaan metsästämään yli 500 vuoden takaisia maisemia LIVENÄ. Tähän olisi hyvä yhdistää geokätköily. Kuka bongaa taulun maisemasta sitä vastaavan vuoren Marecchiajoen laaksossa?

Mielenkiintoista on havaita Pieron kahden vierekkäisen teoksen maisemien yhteensulautuvuus: Urbinon herttuoiden taustamaisema nousee ylä-Marecchiajoen laaksoon päin ja San Girolamon maisema laskee Adrianmereen päin. Yhdistämällä näiden kahden taulun maisemat, saamme palapelin valmiiksi eli näkyviin tulee koko Marecchiajoen laakso.

Kävelykeppi löytyi metsiköstä-luulen että myösPiero della Francesca käytti sellaista matkoillaan näillä seuduilla.

Piero della Francescan signeeraus taulun vasemmassa alanurkassa puun kannossa: ”PETRI DE BÛ[R]GO S[AN]?[T]I SEPULCRI OPUS.”