Nespola-syksyn viimeinen hedelmä

Apennineilla syksy vaihtuu marraskuussa pikkuhiljaa talveen ja Altopoggioon noin 7 vuotta sitten istuttamani Nespolo europeo-laijin hedelmäpuu on jo pudottanut lehtensä; on aika kerätä sen maukkaat hedelmät. Ne ovat täynnä vitamiineja ja hellivät erityisesti vatsaasi. Nappaa ne koriin tai puiseen laatikkoon kovina puusta ja laita viielään, pimeään paikkaan kunnes ne pehmiävät noin parissa-kolmessa viikossa. Jo roomalaiset kasvattivat näitä nykyään harvinaisia hedelmiä.

Altopoggion puutarhassa Pennabillissä Nespoloita keräämässä
Suomi-Italia joulumix Altopoggiossa! Kokeile Nespolaa korvapuustin täytteeksi lisäten tuorejuustolevitettä , kanelia ja vaahterasiirappia. Nami. Nespola tuo myös suolaiseen pirtsakan säväyksen esim. pecorino-juuston päällä alkupalana. Kokeile silaus pekonisiivun päälle, rullaa se ja paista pannulla. Herkullisia hetkiä kaikille!