PUHUTAAN ITALIAA

Mattian ja Virpin matkassa

Lomaviikko kaikille heille, jotka ovat aina halunneet oppia puhumaan italiaa. Italian kauniissa maisemissa ja rennossa seurassa harjoitellen sanat jäävät luontevan helposti päähän. Tule mukaan, vaikka et osaisi vielä kunnolla alkeita. Kurssilaisten kommentti oli : ”Metodo Mattia on hauska ja toimii” eli Mattian omalla metodilla mennään…a presto!

Ajankohta: 5-10 heinäkuuta 2023. Nähdään Altopoggiossa. Info: [email protected]

Mattia-open sylissä Muffo-kisumme, joka on adoptoitu/pelastettu, ja hän olikin pieni maskottimme, un gattino molto vivace!
Suloinen Arja Ropo Tampereelta kertoo kurssikokemuksestaan: tässä Arjalta SUORAT SANAT, ystävät!
Tästä se ihana loma alkaa: Emilia-Romagnan ja Toscanan rajalla Altopoggion pihassa, Spilla-koira odottaa rapsutuksia. Pieni ryhmäkoko takaa yksilöllisemmän opetuksen.
Kulttuuria sopivasti höysteenä. Kuvassa Pennabillin 650 m korkeudella oleva kukkula, jolta avautuu Mona Lisan taustamaisema. Näe Leonardon silmin 500:n vuoden jälkeen sama luonto. Aaaah mikä järisyttävä kokemus.
Unohdettujen hedelmien puutarhassa Pennabillissä, loma-asunnoilta 12 km:n matkan päässä kokopäiväretkellä. Kävele Pennabillin runoilijan Tonino Guerran ideoiman hyvän onnen portin läpi niin loppuelämäsi pitäisikin sitten olla kohdallaan! Buona fortuna. Lykkyä tykö.
Cin cin eli Mattiakin vihdoin vapaalla. Herkullinen pizza-illallinen kauniissa VILLA AMARCORD-ravintolassa Spritz-aperitiivin alustamana. Kieli taas lauloi ja hymy oli herkässä joka iikalla, vai pitäiskö sanoa ”likalla”.
Toscanan puolella oli tammi, ja siinä olevassa keinussa halusimme keinua korkealle. Upea aloitus kotiravintola-illalliselle. Koskas olet viimeksi keinunut? Estot pois ja tehdään, mitä hetki tuo eteen. Ciao Kaisa!
Alberton työ on tarkkaa hommaa, taidekyniä tuli ostettua tuliaisiksikin ja italialainen oopperamusiikki soi taustalla. Mikä tunnelma!
Pausa caffè eli kahvitauko: Cappuccino ja espresso maistuvat aina ja hinta on 1.50 euroa. Niitä voi juoda useammakin päivässä menemättä vararikkoon..

Virpi järkkäsi yllärinä paikallisen tryffelinetsijän Lara-koiransa kanssa näyttämään, miten niitä käytännössä löydetään tryffeliravintolan metsästä .
Voi miten tuoksuva, tuore musta ”tartufo”, tryffeli. Niitä söimme sitten heti lounaalla samaisessa ravintolassa ja opimme paljon tästäkin herkusta. Lähiruokaa parhaimmillaan.
Italian vanhimmassa kokonaan puulavasteisessa teatterissa (v. 1605) on tunnelmaa ja voit käydä sen lavalla fiilistelemässä, vaikka lausuen tai laulaen. Meidän ryhmäpotretti. Che bello! Ihana Sant´Agata Feltrian kunta Montefeltron kauniissa vuoristomaisemassa ja ihanat tytöt:
Ida, Kaisa, Jaana, Päivi, Arja, Varpu ja Tarja
ILO IRTI : kiljuimme ja taputimme käsiämme viimeisellä illallisella. Kaikki saivat kurssin lopuksi diplomit !
Kiitos ihanat osallistujat ja ope Mattia.
Nähdään taas heinäkuussa eli 5-10.7. 2023, varaa nyt heti ainakin alustavasti oma paikkasi suoraan Virpiltä: [email protected]
ja jos en vastaa parin päivän sisällä niin kirjoitapa tähän whatsappiini varmuuden vuoksi: +39 3331134190

laitan sinulle esitteen tulemaan ja odotan kysymyksiäsi…

SYDÄMELLISESTI TERVETULOA erilaiseen Italiaan, kotiini.