Nespola-syksyn viimeinen hedelm채

Apennineilla syksy vaihtuu marraskuussa pikkuhiljaa talveen ja Altopoggioon noin 7 vuotta sitten istuttamani Nespolo europeo-laijin hedelm채puu on jo pudottanut lehtens채; on aika ker채t채 sen maukkaat hedelm채t. Ne ovat t채ynn채 vitamiineja ja helliv채t erityisesti vatsaasi. Nappaa ne koriin tai puiseen laatikkoon kovina puusta ja laita viiel채채n, pime채채n paikkaan kunnes ne pehmi채v채t noin parissa-kolmessa viikossa. Jo roomalaiset kasvattivat n채it채 nyky채채n harvinaisia hedelmi채.

Altopoggion puutarhassa Pennabilliss채 Nespoloita ker채채m채ss채
Suomi-Italia joulumix Altopoggiossa! Kokeile Nespolaa korvapuustin t채ytteeksi lis채ten tuorejuustolevitett채 , kanelia ja vaahterasiirappia. Nami. Nespola tuo my철s suolaiseen pirtsakan s채v채yksen esim. pecorino-juuston p채채ll채 alkupalana. Kokeile silaus pekonisiivun p채채lle, rullaa se ja paista pannulla. Herkullisia hetki채 kaikille!